Thursday, July 14, 2011

Lelaki rendah vs Wanita tinggi

Assalamualaikum..Nampaknye dh lme sye tak update blog ni..Em,maklumlah..sye ni bukan bnyk idea sgt pun...sbb tula xleyh update blog mcm blogger2 yg lain..hehe


Btw,hari ni sye tbe2 dpt idea nk tulis psl cinta..Kalau selalu sye ckp psl topik cinta yg lebih menjurus kpd agama..tp hari ni sye nk tulis psl cinta dlm realiti kehidupan..Mungkin entry kali ni ade kaitan la jugak dgn hidup sye..tp xbermaksud sye SEDANG mengalami situasi ni..haha


Kepada spe2 yg kenal sye..korang mesti tau yg sye merupakan salah seorang perempuan yang mempunyai ketinggian yg agak luar biasa di Malaysia..Kaum laki normal lah kalo tinggi dalam lingkungan 170cm ke atas..Tapi,kaum perempuan kt Malaysia ni kalo tinggi cecah 170 cm tu..boleh dikategorikan mmg sgt tinggi lah..Untuk pengetahuan sume,ketinggian sye skrg ialah dlm lingkungan 170cm..Kiranye sye ni dh termasuk dlm kalangan wanita tinggi kt Malaysia la kn..So,ape kaitan tinggi dgn cinta eh? haha


Hmm..sebelum sye teruskan menulis..terlebih dahulu sye ingin menyatakan bhw ape yg sye tulis bukan bermaksud sye tidak mensyukuri nikmat dan kurniaan Allah thdp diri sye..Sye hnye tulis skdr utk berkongsi perasaan/pemikiran sye thdp ape yg sye alami..TIDAK BERMAKNA SAYA MENOLAK KETENTUAN yg telah ditakdirkan ke atas diri sye..malah saya amat bersyukur atas semua ini..alhamdulillah..


Secara jujurnye,sye rasa bangga la jugak jadi perempuan yg tinggi ni sbb ye la kn..bukan ramai perempuan tinggi..kebanyakannye sume rendah2 je..mean kalo tinggi umpama mcm lain dari yg lain la..tp ble ckp psl bab jodoh,kdg2 inilah menyebabkan kami2 yg tinggi ni menghadapi masalah..Mmg xdisangkal bhw ajal maut jodoh ketentuan di tangan Illahi dan kte sbg manusia bese xde hak nk tentukan benda ni..Tapi..inilah hakikatnye..Lelaki yg rendah sgrt JARANG memilih perempuan yg lebih tinggi sbg pasangan hidup..Sbbnye tak nak digelar kakak/mak/spe2 yg lebih tua..Sbb tu sye selalu ckp kt diri sndiri..


                                               "If you don't want to get hurt,
don't fall in love with a guy who is shorter than you"

Bukan sbb sye tak boleh terima lelaki yg lebih rendah dari sye..tp sbb sye sedar yang laki yg lebih rendah tidak berkehendakkan perempuan tinggi darinye..So,sebab tuh sye agak susah utk mencari calon yg bersesuaian..Memang tak dinafikan terlalu bnyk laki tinggi dlm dunia ni..tp,masalahnye laki tinggi pun nak perempuan rendah..so,spe lagi calon kami?haha


So,kpd perempuan2 yg kurang tinggi kt luar sne..bagilah peluang kami utk mendapatkan lelaki2 tinggi..Korang xpelah bnyk pilihan..Kami ni kalo ade hati kt someone pun,tp kalo dye tu lagi rendah..terpaksala cancel hasrat tu sbb takut dikecewakan..so,semakin kurangla calon kalo yg tinggi pn korang nak kebas..hehe


Kpd perempuan2 yg tinggi mcm sye pulak..Xyahla risau sgt eh..Setiap org tu dh ditentukan jodoh msg2 sejak azali lagi..Cume masa yg menentukannye..so,diharapkan bersabar :)


Nampaknye,skian sjer utk kali neyh..dh xtau nk tulis ape2..Ape yg pnting,kalo kte betul2 cintakan seseorang tuh..tinggi atau rendah bukan ukuran..





If it is TRUE LOVE.. 
Height doesn't matter ? Rite ?

akhir kte..maafla kalo entry sye kali nih kurang bermanfaat..pepun, trimas :)


p/s > kpd spe2 yg admire kt laki rendah/perempuan tinggi..jom r tonton cte Jepun bertajuk "LOVELY COMPLEX" ..sure korang akan gembira..XD

12 comments:

Sayang Amirah said...

saya suka jadi tinggi ^^

CikGu NuRuL said...

haha..mmgla suke.sye pn suke..cume kdg2 je la..

irk1 said...

ksian noh..

CikGu NuRuL said...

kesian je ke? haha

Hattie Azmi said...

bangga gila weh hani jadik tinggi! i xkisah pn sal jodoh.jz believe that there is someone out there who's meant 4 u..

Erkezhan Design said...

Assalammualaikum, saya seorang lelaki rendah tapi saya sukakan wanita yang lebih tinggi dari saya, syukurlah saya mendapat jodoh yang tinggi dan berbangsa KAzakh sebab wanita Kazakh sukakan lelaki bersemangat dan keyakinan yang tinggi untuk membimbing seorang wanita. Ketinggian bukan ukuran, tapi di MAlaysia agak berlainan pendapat dan citarasa.

nurul said...

Terima kasih krn sudi komen..saya pn berpendapat begitu..saya sendiri pun tak kisah sbnanye jika ditakdirkan bertemu jodoh dengan lelaki yang lebih rendah dari saya..cuma yg menjadi masalah selalu pandangan orang sekeliling yg suka melabelkan orang perempuan yg tinggi umpama kakak jika berpasangan dgn lelaki yg lebih rendah ketinggiannya..

Apepun,Allah lebih tau ape yg terbaik dan setiap kejadian pasti ade hikmahnya..

Dan saya amat yakin Allah sudah menetapkan sesuatu yg terbaik buat wanita yang tinggi seperti saya mahupun wanita2 lain..inshaAllah :)

lala said...

Salam...sy pun tinggi sme mcm awak...alhmdulilah suami sy lebih tinggi dari sy..takpe awak,jodoh kita rahsia Allah...:)

Anonymous said...

saya kdg2 bangga jadi tinggi, kdg2 tak..sebab...kebanyakan laki nak sama tinggi ngan saya..tp bila pikir balik, laki malaysia je yg rendah..cuba tgk laki korea..kan tinggi2 belaka tu..apepon idola sy seohyun snsd tu tinggi dia 168 dan sy 164..hehe..

mizahhazel said...

Baru terbaca entry ni.menarik, sbb sy pun dalam golongan tinggi jugak.lebih dari 170..so sy lg tinggi dr awak la hi3

Nur Syuhada said...

Sama! Sy lebih 170. You just need to be confident.Sekarang ni, lelaki suka yg confident dan pandai bergaul, sometimes, ada yg tak kisah pun pasal height. Good Luck!

Anonymous said...

Macam-macam ye.. sy pulak nk jd tinggi. Sy 157 je.. untungla awk.. tinggi

SUARA PENULIS

BloG niey skdr unTuk penGisiaN & perk0nGsiaN di maSa laPaNG..TiaDa keNa menGeNa denGan individU yanG mAsiH hiDuP aTAu yAnG teLaH meninGGaL dUnia..Jika adE,ia cume kebetuLan semate2-matE...TrimaS (=

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...