Friday, August 5, 2011

Mat Luthfi vs Anwar Hadi vs Aiman Azlan

Assalamualaikum...Em,alhamdulillah..dpt jugak kte bertemu kembali di hari yang mulia ini..hehe..kpd pelawat2 blog skalian,soryla sbb dh agak lme sye membiarkan blog ni bersawang..Maklumlah,ble masuk bulan puasa..perkara yg lebih utama harus difokuskan kpd ibadah..so,sbb tu xboleh nk update selalu..Jadi,sbb skang ni ade sedikit masa free,sye nk kongsi something dgn korang..

Pertama sekali,sye nk tnye..Korang minat tak baca blog or tgk u tube? Sbbnye ape yg sye nk kongsi ni perkara biasa kpd org2 yg mmg suke blogwalking atau penggemar u tube..Tapi,tak kisahla kn kalau sye kongsi sme2 kt blog ni? Sekurang2nye sesape yg tak tahu bolehlah tau lpas neyh..

Seperti yg kte tau..dunia internet skarang ni merupakan dunia yg amat popular dlm hidup masyarakat zaman ni..Boleh kte orang lebih tau ape yg ade dlm internet dr yg keluar dlm tv atau radio..So,disebabkan ke"popularan" yg berlaku ni..Jadi,ade ramailah insan2 kreatif yg menggunakan medium internet utk menyebarkan msg2 mereka..Btw,hari ni sye nk kongsi psl vlogger2 kegemaran sye dan bolehla jugak dikatakan kegemaran sume..haha

Tapi,sblum sye mulekan..sye nk bgtau ape maksud VLOGGER.VLOGGER sbnarnye bermaksud video blogger..Vlogger ni mcm blogger jugakla..cume blogger menyampaikan msj melalui tulisan tp vlogger ni menyampaikan msj melalui video..Hebat kn? Tanpa membuang masa,(mcm teks pengerusi majlis kan?hehe)..sye ingin memperkenalkan top 3 vlogger kegemaran sye..

Jeng..jeng..jeng..

Tempat pertama jatuh kepada...

Haa...korang mesti kenal kn spe kt atas neyh? Tak lain tak bukan ialah Matluthfi..Dia ni sedang menuntut di Curtin University yg terletak di Perth,Australia..Berasal dari Sungai Petani..Bagi sye,video dye ni mmg best la sbb gaya penyampaian dan lakonan dye sgt2 kreatif..Kalau tgk video dye ni,berulang2 pun xbosan..Selain dr unsur jenaka yg ditonjolkan,video2 matluthfi ni bermesej..Itu yg berjaya memukau hati bnyk org tuh..Kalo korang tak caye,jom kte tgk beberapa video TERBAIK dr BELIAU..XD





Cmne..best tak? Kat atas ni baru 2 video..
Kalo korang nk tgk lebih bnyk,rajin2 bukak u tube eh..

Tempat kedua pulak jatuh kpd...




Bagi sye,Anwar Hadi ni pun bagus la..Dye skang menuntut kat Australia jugak sme mcm Mat Luthfi..Sblum ni dye pelajar TESL kt IPG Kampus Pulau Pinang..Tapi,kalo korang nak tau..sye tau psl Anwar Hadi ni pun sejak sye tau psl kewujudan video Mat Luthfi dan xsilap sye Anwar Hadi ni bertapak dalam dunia vlogger lebih lama & lagi aktif dr Mat Luthfi..so,xpeliklah kalo Anwar Hadi ni berjaya meraih bnyk anugerah dlm DIGI AWARDS ari tuh..Sye rse kalo Mat Lutfi yg bertanding,confirm MAHARAJA LAWAK pun boleh kalah..haha :)


Tempat ketiga pulak jatuh kepada...




Hmm..walaupun Aiman Azlan ni agak baru dlm dunia vlogger ni..Tapi video2 yg dihasilkan sarat dengan mesej dakwah yg amat berguna buat kte sume esp. buat umat Islam..Aiman ni sye kenal dah agak lama iaitu semasa menuntut di Taylor's University College..Cume kteorang xdela kenal rapat sgt sbb Aiman mengikuti Program International Canadian Pre-University sdgkan sye mengikuti Program South Australian Matriculation..Tapi,mmg kenal sgtlah sbb Aiman ni mmg seorang yg aktif dlm berdakwah dan dipilih menjadi President High Flyers Club waktu blaja kt Taylor's dulu..Cume dulu Aiman ni xdela mcm skrang..Skrang ni nmpak gaye bakat dan kehebatan Aiman ni makin terserlah..Mungkinlah sbb dpt timba bnyk ilmu dan pengalaman baru sepanjang berada di negara orang..Untuk pengetahuan korang,Aiman Azlan skang menuntut di University Of Toronto,Canada..


Kat bawah ni ade video gandingan Anwar Hadi dan Aiman Azlan..
Tapi sye rse kalo Mat Luthfi ade skali..SURE lagi meletup lahh..hehe




Nampaknye setakat ni dulu perkongsian sye utk hari ni..Tapi sblum sye tutup post hari ni..sye nk HIGHLIGHT kt korang bahawa ketiga2 mereka ni lahir dlm tahun yg sme dgn sye iaitu Tahun 1990..so,sedikit sbnyk..rse teruja la jugak utk terus menonton video2 diorang nih..Lagipun,video2 diorang ni mmg amat berguna & agak menginsafkan..Dan sye rse xde istilah spe hebat atau spe tak pun sbb masing2 ade msg berguna utk disampaikan..Itu yg jauh lebih pnting..Cume bezanye pun mgkin dr segi gaya lakonan jelah..XD 


Harap2 satu hari nanti sye jugak mampu menjadi seperti diorang nih walaupun rse mmg mustahillah..haha =)

kla..skian sjer utk kali ni neyh..trimas :)


p/s >>> Korang mcm mane pulak ? Mana satu pilihan kalbu? Jom kongsi :)

8 comments:

raihan said...

kau jd cikgu ke? hehe.

Farhana Jafri said...

yes!! btul2.. klau 3 org ni brgabung mmng meletop!!! hahaha.. pling suka matluthfi, ada ja idea dy.. tp skrg dy mkin busy.. rndu plak kat dy.. hik3

jemput singgah ANASAURUS :)

shahrul said...

matluthfi90 memang terbaek~
haha.. :P

CikGu NuRuL said...
This comment has been removed by the author.
CikGu NuRuL said...

raihan >>> yup..ko tak tau ke? tp not yet la..teachers to be..insyaAllah :)

farhana>> tula...dye sgt kreatif :)

shahrul >>> setuju..XD

Anonymous said...

Tak guna popular kalau lupa member. Lebih suka orang yang dulu. Peace yaw!

CikGu NuRuL said...

huh? cmne tuh? btw,mungkin awak slh fhm kowt..bukan sng nk contact sume member..ingatan tu xsemestinye slalu bersama kn?

+.~ said...

hng kenai aiman azlan ka?
yg pasal "cinta sms" tu dia ka?
kalau btoi,dia punya idea penulisan baguslah
kreatif,suka baca.

SUARA PENULIS

BloG niey skdr unTuk penGisiaN & perk0nGsiaN di maSa laPaNG..TiaDa keNa menGeNa denGan individU yanG mAsiH hiDuP aTAu yAnG teLaH meninGGaL dUnia..Jika adE,ia cume kebetuLan semate2-matE...TrimaS (=

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...