Sunday, June 12, 2011

DAUDSU PUNCA KEKALAHAN KELANTAN?


Assalamualaikum..
Di sebalik kejayaan Terengganu merangkul gelaran
JOHAN PIALA FA 2011,
seorang wira bola sepak Kelantan seolah2 dipersalahkan..
Kononnya kejayaan skuad PENYU itu berpunca dari
kecuaian pemain Kelantan,Daudsu yg menanduk bola ke gawang sendiri
dan memberikan mata penyamaan 1-1 di minit terakhir perlawanan


Em,sye tau perasaan penyokong2 yg terlalu mengharapkan kemenangan..
Susah payah diorang dtg dari jauh dan berhabis duit smate2 nk bg sokongan..
Tapi cube kte fikir balik..
kekalahan Kelantan bukan sbb corak permainan yg hambar..
Sebaliknye kekalahan Kelantan lebih sesuai dilabel sbg 
"TIDAK ADA REZEKI"

Kenapa sye ckp mcm tuh?
Sbb sye sndiri jadi penonton perlawanan..
Dari ape yg sye tgk..
Pasukan Kelantan dh pamerkan aksi terbaik..
Dan kalo ikutkan mmg agk mustahil 
Terengganu bley dpt gol last2 minute mcm tuh..

Tapi,sesungguhnya Allah lbey mengetahui..
kte xleyh nafikan yg Dia penentu segalanya..
Sbb tuh "Daudsu" tertanduk kt gawang sndiri..
Kalo dye xtertanduk pun,
kalo kt arasy Dia dh tulis PIALA FA milik Terengganu..
Piala tu tetap akan jadi milik Terengganu even dgn cara len sklipun..








so,kpd sume yg frust dgn kekalahan smlm..
jgnlah sekali2 slhkan Daudsu..
wlpn sye nih bukan sedare mare dye pun..
tp sye fhm perasaan dye..
dye sendiri pn xnk buat mcm tuh...
kalo dye nk bg Terengganu menang,
buat ape dye susah payah jaga benteng pertahanan
lebih dari 90 minit?

Kpd Daudsu..
xpyhlah rse ape2 dgn penyokong2 mcm tuh..
biaselah..ble kecewa..
susah nak terima hakikat..
lagi2 ble dh rse PIALA FA mmg dh
CONRIFM jadi milik Kelantan..huhu

cume satu jer lah yg diorang kne ubah..
pasal semangat perjuangan..
kenape la ble Terengganu dpt gol 
Kelantan terus lumpuh?
Sdgkan diorang spatutnye cari peluang utk dpt gol..
Ini tak..nampak mcm dh berserah..

Sye rsela..
Inilah faktor UTAMA kekalahan Kelantan..
langsung bukan sbb Daudsu..
Kelantan kalah sbb tak cekal..
dan cepat sgt putus asa..
sdgkan Terengganu berjuang hingga masa tamat..

so,nasihat sye kpd sume & diri sndiri..
dalam mencapai kejayaan..
berusahalah bersungguh2 & jgn pernah putus asa..
sesungguhnye orang yg berjaya bukannye
 org yang sntiase berjaya..
tapi org yg berjaya sbnarnye adelah org
yang TAK PERNAH PUTUS ASA..

Fikir2kan...trimas :)

2 comments:

Reza Razi said...

Sy sokong.. Kesian Daudsu tu.. X boleh nk salahkan dia sgt sbb klo dia tak tertanduk bola pun, klo kita tengok btol2, bola tu mmg mcam akan street masuk gol jugak..

CikGu NuRuL said...

yup..mmg bukan slh dye..

SUARA PENULIS

BloG niey skdr unTuk penGisiaN & perk0nGsiaN di maSa laPaNG..TiaDa keNa menGeNa denGan individU yanG mAsiH hiDuP aTAu yAnG teLaH meninGGaL dUnia..Jika adE,ia cume kebetuLan semate2-matE...TrimaS (=

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...